Thaise varkenssatés met noedelsalade, wortellinten en pindanoten

35 MIN
2 personen
Thaise varkenssatés met noedelsalade, wortellinten en pindanoten

Foodbagchef Caroline: "Varkenssatés zijn typisch Thais streetfood, je ziet ze overal langs de kant van de weg op de grill. De satétjes krijg je dan mee in een plastic zakje, maar ik serveer ze bovenop een noedelsalade. Smakelijk!"

Ingrediënten

  • 20 gr gember
  • 1 limoen
  • 50 ml sojasaus
  • 2 varkenslapjes
  • 2 wortelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 el sesamolie
  • 100 gr sojascheuten
  • 150 gr udon noedels
  • 25 gr pinda's
  • 10 gr koriander
  • 4 satéstokjes
  • olie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 kl chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Marinade: rasp de gember. Pers de limoen. Meng de helft van de gember met de helft van de sojasaus, de helft van het limoensap, de helft van de bruine suiker en zwarte peper.
  2. Snijd het varkenslapje in blokjes en leg in de marinade. Bewaar in de koelkast.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  4. Snijd de wortel in julienne (schillen hoeft niet) of gebruik een julienneschiller of grove rasp. Snijd de puntpaprika in vierkante stukjes (zie foto).
  5. Dressing: meng de rest van het limoensap met de rest van de gember, sesamolie, de rest van de sojasaus, de rest van de bruine suiker en chilivlokken (optioneel).
  6. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng meteen de sojascheuten, de helft van de wortel en dressing door de noedels.
  7. Rooster de pindanoten in een pan zonder vetstof. Hak grof.
  8. Haal het varkensvlees uit de marinade. Rijg op het satéstokje, afwisselend met een stukje puntpaprika. Verhit een scheutje olie in de pan van de pindanoten en bak de saté 2-3 min. per kant op middelhoog vuur (zie tip).
  9. Serveer de noedels met de saté, de rest van de wortel, pindanoten en blaadjes koriander. Smakelijk!
  10. TIP: Voeg aan het einde van het bakken de marinade toe aan het vlees, dat zorgt voor een heerlijk 'sticky' effect.