Thaise salade met kippengehakt

20 MIN
4 personen
Thaise salade met kippengehakt

Deze Thaise salade met kippengehakt is verrassend fris en lekker. Eet het gehakt met de little gem sla, dat als kommetje kan dienen, heerlijk!

Ingrediënten

  • 600 g kippengehakt
  • 1 komkommer, in staafjes
  • 3 little gems
  • 200 g sojascheuten
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember, geschild
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 el sesamzaad
  • handvol koriander

BEREIDING

  1. Hak het citroengras, de chilipeper, de teentjes knoflook en gember grof en mix ze daarna in de keukenmachine tot een fijn mengsel.
  2. Verhit de wok op hoog vuur, verhit 2 eetlepels plantaardige olie en voeg het citroengrasmengsel toe. Roerbak dit kort en voeg dan het kippengehakt toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de vissaus toe. Draai het vuur iets lager en laat de kip en vissaus al roerende nog 4 minuten pruttelen. Roer er het sap van een halve limoen onder.
  3. Scheur de blaadjes van de little gem en verdeel over de borden. Schik hierop de komkommerstaafjes en sojascheuten en schep er het gehakt op. Werk af met sesamzaadjes, de korianderblaadjes en een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 390.33 kcal
Koolhydraten 10.62 g
waarvan suikers 4.54 g
Vet 22.04 g
waarvan verzadigd 4.49 g
Proteïnen 36.74 g
Vezels 3.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin