Thaise pompoensoep

30 MIN
4 personen
Thaise pompoensoep

Pompoen is niet enkel bij ons een populair ingrediënt, ook de Thai koken er graag mee. Uiteraard is dit een lekker pittig soepje.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 l groentebouillon
  • 1 kl vissaus
  • 1 el arachideolie
  • 2 el rode currypasta
  • peper en zout
  • Voor de afwerking:

  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt
  • 50 ml room
  • 2 el sriracha

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel arachideolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de geraspte gember, fijngehakte knoflook en rode currypasta toe en stoof nog 1 minuut aan. Voeg dan de blokjes pompoen en zoete aardappel toe en schep goed om.
  2. Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de vissaus, het sap van 1 limoen en peper en zout toe en haal van het vuur. Mix de soep fijn. Serveer in kommetjes en werk af met wat room, srirachasaus, enkele ringetjes chili en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 423.38 kcal
Koolhydraten 35.03 g
waarvan suikers 13.47 g
Vet 27.75 g
waarvan verzadigd 17.77 g
Proteïnen 7.6 g
Vezels 5.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin