Thaise kippenballetjes met groene curry en courgette

30 MIN
2 personen
Thaise kippenballetjes met groene curry en courgette

Zin in lekkere Thaise curry vanavond? Wat denk je van deze versie met kippengehaktballetjes en groene curry-kokossaus, courgette en jasmijnrijst erbij. Je kan zelf kiezen hoe pikant je het maakt. Groene currypasta is best pittig, dus doseer goed tijdens het koken. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 300 g kippengehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 kl groene currypasta
  • 150 g jasmijnrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in fijne ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes.
  2. Doe het kippengehakt, het paneermeel en de helft van de aangegeven hoeveelheid groene currypasta in een kom en meng door elkaar, kruid met peper en zout. Rol per persoon 5 balletjes met vochtige handen. Verhit in een wok de helft van de plantaardige olie en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Schep de balletjes uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok en bak het witte deel van de lente-ui, de knoflook en de gember aan voor 2 minuten. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de rest van de aangegeven hoeveelheid groene curry toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt).
  4. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  5. Voeg de kokosmelk toe aan de courgette en meng alles goed door elkaar, laat 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes toe.
  6. Voeg naar eigen smaak wat limoensap toe aan de curry. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de groene curry met de kippengehaktballetjes en de jasmijnrijst. Werk af met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1126.77 kcal
Koolhydraten 83.44 g
waarvan suikers 9.82 g
Vet 68.58 g
waarvan verzadigd 42.4 g
Proteïnen 43.54 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin