Thaise groene curry met sojaballetjes

20 MIN
2 personen
Thaise groene curry met sojaballetjes

Een Thaise curry, dat smaakt nu eens altijd! Vandaag maken we een veggie versie met heerlijke sojaballetjes en sperziebonen. Supergemakkelijk om te maken en toch zo'n smaakbommetje! Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 300 g sperziebonen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 12 sojaballetjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el groene currypasta
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen. Halveer ze.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de arachideolie in een wok en bak de sojaballetjes in 6-8 minuten rondom aan tot ze mooi bruin kleuren. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Doe de kokosmelk en per persoon 100 milliliter water in de wok. Meng er de aangegeven hoeveelheid groene currypasta door (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Breng aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Laat 10 minuten pruttelen tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  5. Snij de lente-ui in ringen. Serveer de rijst met de groene curry en de sojaballetjes. Werk af met de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.46 kcal
Koolhydraten 88.45 g
waarvan suikers 4.36 g
Vet 50.37 g
waarvan verzadigd 29.11 g
Proteïnen 30.67 g
Vezels 6.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin