Thaise gehaktballetjes met vurige dipsaus

30 MIN
4 personen
Thaise gehaktballetjes met vurige dipsaus

Een zalig aperitiefhapje, deze heerlijk krudige Thaise gehaktballetjes met citroengras en gember met een vurige dipsaus erbij.

Ingrediënten

    Voor de gehaktballetjes

  • 500 g gemengd gehakt
  • ½ rode paprika, fijngesneden, in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 100 g broodkruim
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 el vissaus
  • 2 el boter
  • 1 stengel citroengras, fijngehakt
  • 1 gember, geraspt
  • 3 el koriander
  • Voor de dipsaus

  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 chilipepers, fijngesnipperd
  • 150 g rietsuiker
  • 250 ml rijstazijn
  • 2 kl lichte sojasaus

BEREIDING

    De dipsaus

  1. Doe de rijstazijn, de soyasaus en de suiker in een pannetje. Voeg de knoflook en de gesnipperde chilipeper toe en breng aan de kook. Laat de vloeistof een tiental minuten zachtjes inkoken tot een saus en laat afkoelen.
  2. De gehaktballetjes

  3. Doe het gehakt in een kom. Voeg de vissaus, het citroengras en de sjalotten toe aan het gehakt. Voeg daarna de gember toe. Meng alles goed door elkaar. Doe de paprika bij het gehakt en roer opnieuw. Voeg als laatste het broodkruim, het ei en de koriander toe. Meng alles met een vork tot een mooie homogene massa.
  4. Rol balletjes van ongeveer 3 cm. Bak de gehaktballetjes in de boter aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  5. Serveer met de dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 672.71 kcal
Koolhydraten 60.42 g
waarvan suikers 40.8 g
Vet 35.29 g
waarvan verzadigd 15.8 g
Proteïnen 28.16 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin