Thai beef salade met wortellinten

30 MIN
4 personen
Thai beef salade met wortellinten

We kennen de Thaise keuken vooral van curry stoofpotjes, maar probeer eens deze Thai beef salade met wortellinten. Fris, eenvoudig en verrassend Oosters!

Ingrediënten

  • 400 g entrecôte
  • 2 wortelen, paarse en gele
  • 1 komkommer
  • 1 handvol kerstomaat, gehalveerd
  • 1 rode paprika, geschild
  • 150 g sojascheuten
  • ½ spitskool
  • 100 ml limoensap
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 25 ml vissaus
  • 2 el suiker
  • 1 el sesamolie
  • 25 ml olijfolie
  • klontje boter
  • 2 takjes koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak met behulp van een mandoline linten van de wortels, komkomer, paprika en spitskool. Doe in een kom en meng er de kerstomaten en sojascheuten onder. Kruid met de koriander, peper en zout.
  2. Maak een vinaigrette van het limoensap, het wijnazijn, de vissaus, sesam- en olijfolie. Kruid af met peper en meng door de salade.
  3. Kruid de entrecôte met peper en zout en bak ze in een klontje boter gaar. Snijd nadien in plakjes en leg bij de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 418.15 kcal
Koolhydraten 23.08 g
waarvan suikers 18.27 g
Vet 22.12 g
waarvan verzadigd 7.14 g
Proteïnen 30.1 g
Vezels 7.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin