Tatin taartjes van ananas

30 MIN
4 personen
Tatin taartjes van ananas

De tarte tatin of "appeltaart op zijn kop" kennen we allemaal, maar wij verassen jullie deze keer met tatin taartjes van ananas. Serveer met poedersuiker en een bolletje ijs. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • ½ ananas
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 30 g boter
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 80 g suiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el rum
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwijder de schil en harde kern van de ananas (met een appelboor). Snij in schijven van 1,5 cm dik.
  2. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker en 2 el water toe. Laat karamelliseren en leg er de ananasschijven in. Blus met de rum en het limoensap, draai na 2 min. de ananasschijven om en bak nog 2 min.
  3. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg er de ananasschijven op. Bedek elke schijf ananas met een plakje bladerdeeg.
  4. Bak 20 min in een oven van 200 °C. Draai de taartjes om en serveer ze lauw met wat poedersuiker en een bolletje ijs.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 502.59 kcal
Koolhydraten 62.41 g
waarvan suikers 44.18 g
Vet 23.48 g
waarvan verzadigd 12.9 g
Proteïnen 5.28 g
Vezels 1.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin