Tartiflette met gerookte zalm

55 MIN
4 personen
Tartiflette met gerookte zalm

Tartiflette is een heerlijk hartige bereiding uit de Elzas met aardappelen, ui en kaas. De gerookte zalm is een extra die het wat verfijnder maakt.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalm, in stukjes
  • 6 aardappelen, in schijfjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 200 g Comté-kaas, geraspt
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 3 takjes dille, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelschijfjes in gezouten water tot ze net niet gaar zijn.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes over een ingevette ovenschaal en strooi er de sjalot, de zalm en 150 g van de kaas over. Kruid met peper en een beetje zout en herhaal de lagen tot de ingrediënten op zijn. Kruid elke laag af met peper en zout.
  4. Meng de room met de wijn en de rest van de kaas. Kruid met peper en zout. Giet dit over het gerecht.
  5. Zet het gerecht 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Werk af met dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.94 kcal
Koolhydraten 13.06 g
waarvan suikers 1.4 g
Vet 38.75 g
waarvan verzadigd 21.25 g
Proteïnen 22.84 g
Vezels 1.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin