Tarte tatin van kerstomaat

45 MIN
4 personen
Tarte tatin van kerstomaat

Deze mooie tarte tatin van kerstomaat is ideaal als lunch, met een rucolaslaatje erbij. Je kan er ook nog geitenkaas of mozzarella bij serveren.

Ingrediënten

  • 600 g kerstomaten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 handvol basilicum, fijngehakt
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 3 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Dompel de tomaatjes enkele seconden in kokend water en pel ze. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Smelt de suiker in de balsamicoazijn op een zacht vuurtje. Voeg de tomatenpuree, de knoflook en de basilicum toe. Zet even opzij.
  4. Giet 2 eetlepels olijfolie in een anti-aanbakpan. Schik hierin de tomaatjes en overgiet met het tomatenmengsel. Kruid met peper en zout.
  5. Leg het bladerdeeg over de tomaatjes en stop de rand in, zodat de tomaatjes helemaal bedekt zijn. Bak gedurende 30 minuten in de oven.
  6. Haal de tarte tatin uit de oven en laat even afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai in 1 keer om.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 345.36 kcal
Koolhydraten 33.21 g
waarvan suikers 10.26 g
Vet 21.07 g
waarvan verzadigd 6.97 g
Proteïnen 5.07 g
Vezels 2.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin