Tarte tatin met peer

30 MIN
6 personen
Tarte tatin met peer

Een Franse klassieke taart, met een originele twist: tarte tatin met peer en pecannoten. Laat het vanille-ijs er mooi over smelten, za-lig!

Ingrediënten

  • 4 peren
  • 150 g kristalsuiker
  • 100 g boter
  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 g pecannoten
  • 4 bolletjes vanille-ijs

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de peren en snij ze overlangs in 2. Haal het klokhuis en het steeltje eruit.
  3. Laat de boter samen met de suiker smelten in een ovenbestendige, ronde pan tot de suiker begint de karameliseren.
  4. Leg er de peren bij met de bolle kant naar onder. Schik hierop het vel bladerdeeg en duw de randen goed naar binnen. Maak aan de bovenzijde van het bladerdeeg gaatjes met een mes.
  5. Zet de ovenbestendige pan zo in de voorverwarmde oven. Haal de taart er na 30 minuten uit en keer de taart om op een bord.
  6. Serveer lauw met een bolletje vanille ijs en de grof gehakte pecannoten erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 543.35 kcal
Koolhydraten 57.19 g
waarvan suikers 42.85 g
Vet 32.44 g
waarvan verzadigd 16.2 g
Proteïnen 4.69 g
Vezels 3.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin