Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

25 MIN
4 personen
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Deze tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room is een Scandinavisch geïnspireerd feestelijk voorgerecht. Lekker fris!

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 4 augurken, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 kl worcestershiresaus
  • 3 druppels tabasco
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl witte wijnazijn
  • peper en zout
  • 2 el zure room
  • 160 g gerookte paling, in reepjes
  • 2 el sesamzaad

BEREIDING

  1. Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes.
  2. Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar.
  3. Kruid de zure room met peper en zout.
  4. Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseerring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 207.55 kcal
Koolhydraten 4.65 g
waarvan suikers 3.01 g
Vet 16.37 g
waarvan verzadigd 4.24 g
Proteïnen 10.38 g
Vezels 2.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin