Tapijtschelpen met rode curry

10 MIN
2 personen
Tapijtschelpen met rode curry

Deze tapijtschelpen of venusschelpen zijn heerlijk met de rode curry erbij en kokosmelk erbij. Serveer met rijst of noedels en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 1 kg tapijtschelp
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 stengels citroengras, grof gehakt
  • 2 kl currypasta, rode
  • 6 el kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • 1 kl kurkuma
  • 4 takjes koriander, stengels en blaadjes apart
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Week en spoel de tapijtschelpen grondig in koud water tot al het zand eruit is.
  2. Fruit de knoflook samen met het citroengras in olie. Roer er de rode currypasta en kurkuma door.
  3. Voeg de tapijtschelpen toe samen met 4 eetlepels water, de takjes koriander en kokosmelk. Kook tot de schelpen open staan. Breng op smaak met vissaus en zeezout, schud op en zet het vuur uit.
  4. Werk af met korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 245.78 kcal
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 6.49 g
Vet 18.04 g
waarvan verzadigd 9.62 g
Proteïnen 4.1 g
Vezels 2.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin