Tandoori vis met muntraita en rijst

25 MIN
2 personen
Tandoori vis met muntraita en rijst

Stukjes vis gemarineerd in yoghurt en tandoorikruiden. Met een frisse muntraita, een slaatje en fluffy rijst. Lekker licht, kruidig en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 komkommer
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 2 koolvisfilets
  • 1 sjalot
  • 2 tomaten
  • 10 g munt
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Doe de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met zout. Laat even uitlekken.
  3. Doe de helft van de yoghurt in een kom, samen met de tandoori kruidenmix, een snufje peper en zout en de olijfolie. Meng door elkaar. Snij de koolvisfilets in stukjes en schep ze voorzichtig door de tandoori-mengeling. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en schik de stukjes vis hierop mooi naast elkaar. Zet de vis 6-7 minuten onder de voorverwarmde grill tot de vis gaar is. Controleer regelmatig!
  4. Snij ondertussen de sjalot fijn. Snij de tomaat in blokjes en snij ook de rest van de komkommer in blokjes. Meng door elkaar, samen met de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie.
  5. Snij de munt fijn. Dep de geraspte komkommer droog met keukenpapier. Meng de geraspte komkommer met de rest van de yoghurt en de fijngesneden munt. Voeg de komijn toe en kruid met peper en zout. Dit is de muntraïta.
  6. Serveer de rijst met de muntraïta, tandoorivisblokjes en het slaatje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 663.3 kcal
Koolhydraten 79 g
waarvan suikers 13.39 g
Vet 19.86 g
waarvan verzadigd 3.38 g
Proteïnen 37.11 g
Vezels 4.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin