Tandoori rijst met varkensvlees, puntpaprika, selder en wortelen

30 MIN
2 personen
Tandoori rijst met varkensvlees, puntpaprika, selder en wortelen

Chef Caroline: "Ik presenteer je een Indisch geïnspireerd gerecht: een kruidig stoofpotje met rijst, krokante groenten en een sappig stukje varkensvlees. Wil je het wat romiger? Roer er dan nog een lepeltje yoghurt of room door vlak voor het serveren."

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr stoofselder
  • 2 wortelen
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 kl tandoorikruiden
  • 2 varkenslapjes
  • 125 gr witte rijst
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 400 gr tomatenpulp
  • olie
  • 1 kl currypoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snijd de selder en wortel in blokjes (schillen hoeft niet). Snijd de puntpaprika in reepjes.
  2. Meng 1 el olie per persoon met de helft van de tandoorikruiden, een snuifje zout en zwarte peper. Bestrijk het varkenslapje met de kruidenmengeling, laat marineren.
  3. Verhit een scheutje olie in een grote kookpot op middelhoog vuur en voeg de rijst, knoflook, wortel, selder en paprika toe en roerbak 5 min. op zacht vuur, tot de rijst begint te kleuren.
  4. Verkruimel de bouillon over de rijst, kruid met currypoeder (optioneel) en de rest van de tandoorikruiden. Voeg de tomatenpulp en 100 ml water per persoon toe. Laat 20 min. zachtjes pruttelen, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Roer regelmatig om. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Laat een pan warm worden en bak het varkenslapje 2-3 min. per kant op middelhoog vuur (zie tip). Haal uit de pan en laat rusten.
  6. Controleer of de rijst gaar is. Snijd het vlees in reepjes. Serveer de rijst met de reepjes varkensvlees. Smakelijk!
  7. TIP: Houd de pan goed in de gaten, door de kruidenmengeling kan het vlees sneller aanbranden.