Tajine van lam met saffraan en gember

95 MIN
6 personen
Tajine van lam met saffraan en gember

Echt comfortfood, deze Marokkaanse tajine met lam, saffraan en gember, en toch lekker licht verteerbaar. Een heerlijk kruidig stoofpotje!

Ingrediënten

  • 1 kg lamsschouder, in stukken
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geraspt
  • 400 g peultjes
  • 400 g tuinbonen
  • 100 g amandelen, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • ½ kl kaneelpoeder
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl saffraan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Leg er het vlees bij en bak goudbruin.
  2. Voeg er de tomaten aan toe. Breng het geheel op smaak met kaneelpoeder, gember en saffraan. Schenk er een glas water bij en kruid bij met peper en zout. Laat afgedekt 1 uur stoven op een zacht vuur.
  3. Voeg nadien de citroenzeste, de peultjes, en de tuinbonen toe. Dek af en laat nog eens 15 minuten sudderen. Garneer met grof gehakte amandel en dien meteen op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 552.74 kcal
Koolhydraten 17.16 g
waarvan suikers 4.53 g
Vet 34.67 g
waarvan verzadigd 9.1 g
Proteïnen 38.88 g
Vezels 10.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin