Tajine van lam

120 MIN
4 personen
Tajine van lam

Een heerlijk pittig Marokkaans stoofpotje met lam, zoete aardappel en kikkererwten. Een echt toppertje voor wie houdt van Midden-Oosterse smaken!

Ingrediënten

  • 600 g lamsvlees, ontvet en in stukken
  • 200 g zoete aardappelen
  • 350 g kikkererwten, uitgelekt
  • 350 g tomatenblokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 70 g gedroogde abrikozen, gehalveerd
  • 400 ml groentebouillon
  • 3 el honing
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 kl komijnpoeder
  • ½ kl kaneelpoeder
  • ½ kl chilipoeder
  • 2 kl koriander, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de stukken lamsvlees met peper en zout.
  3. Meng de komijn met de koriander, het kaneel en de chilipoeder in een kommetje.
  4. Verhit de olie in een grote pan. Bak de stukken lamsvlees kort aan en voeg de uien en de knoflook toe. Kleur een minuutje aan. Bestrooi het vlees met de kruiden en roerbak 2 minuten. Neem dan de pan van het vuur.
  5. Bestrooi het vlees met de kruiden en roerbak 2 minuten. Neem dan de pan van het vuur.
  6. Voeg de tomatenblokjes, de bouillon, de honing eb de kikkererwten toe. Roer goed om en breng aan de kook. Dek de tajine af vanaf ze begint te pruttelen en zet een uurtje in de oven.
  7. Haal de pan uit de oven en voeg de zoete aardappel en de abrikozen toe. Zet het deksel weer op de pan en zet opnieuw 45 minuten in de oven.
  8. Werk de tajine af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 611.2 kcal
Koolhydraten 47.71 g
waarvan suikers 24.38 g
Vet 25.78 g
waarvan verzadigd 10.21 g
Proteïnen 42.61 g
Vezels 10.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin