Tajine van kip met citroen en geroosterde wortelen

25 MIN
2 personen
Tajine van kip met citroen en geroosterde wortelen

Een zalig stoofpotje geïnspireerd op de klassieke Marokkaanse tajine met geconfijte citroen en kip. We maken een iets mildere versie met citroensap en groene olijven, en serveren er heerlijke geroosterde worteltjes met komijn bij. Koolhydraatarm en lekker fris, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 6 wortelen
  • 1 kl komijn
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kl ras el hanout
  • 40 g groene olijven
  • 10 g koriander
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de wortelen naast elkaar. Strooi de komijn over de wortelen, kruid met peper en zout en besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de uien in ringen. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Snij de kip in reepjes. Breng per persoon 150 millilter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  3. Verhit 1/4de van de olijfolie in een stoofpot of tajine. Voeg de kippenreepjes toe. Bak ze 5 minuten tot ze goudbruin kleuren, kruid met peper en zout. Schep uit de stoofpot en hou even apart.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de uiringen en knoflook toe. Stoof 5 minuten op een matig vuur. Voeg de ras el hanout toe, roer goed om en laat nog 1 minuut stoven.
  5. Voeg de kippenbouillon, het citroensap, de groene olijven en de kip toe aan de stoofpot. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 8 minuten pruttelen.
  6. Pluk de blaadjes koriander.
  7. Roer de citroenzeste naar eigen smaak door de stoofpot. Proef en kruid af met peper en zout.
  8. Serveer de geroosterde wortelen bij de kip met citroen. Werk af met korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 661.33 kcal
Koolhydraten 35.41 g
waarvan suikers 28.6 g
Vet 35.92 g
waarvan verzadigd 5.31 g
Proteïnen 41.66 g
Vezels 17.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin