Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

30 MIN
2 personen
Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

Kefta zijn heerlijk kruidige Midden-Oosterse gehaktballetjes. Een lekker lichte versie in een geurig stoofpotje met tomatensaus, veel groentjes & ras el hanout.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 citroen
  • 10 g koriander
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de helft van de ui fijn en de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de rode paprika in reepjes.
  2. Doe het gehakt, de fijngesneden ui, de helft van de knoflook, peper, zout en de helft van de ras el hanout in een kom. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen gehaktballetjes van, ter grootte van een golfbal.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er één hebt) en bak de gehaktballetjes rondom aan. Schep de balletjes uit de pot en voeg de rest van de olijfolie toe. Voeg de uiringen, de resterende knoflook, wortel en paprika toe en laat 5 minuten stoven, schep regelmatig om. Strooi er dan de rest van de ras el hanout over en kruid met peper en zout. Schep om en voeg de tomatenblokjes toe. Zet een deksel op de pot en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de kippenbouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Was de citroen en rasp de schil. Verdeel de koriander in twee. Hak de helft fijn en pluk van de andere helft de blaadjes.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe aan de stoofpot en laat nog 5 minuten verdergaren onder deksel. Roer de fijngehakte koriander en zeste van citroen door de couscous.
  7. Breng de tajine op smaak met peper, zout en wat citroensap. Werk af met de blaadjes koriander. Serveer met de couscous.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 781.4 kcal
Koolhydraten 81.86 g
waarvan suikers 23.8 g
Vet 26.17 g
waarvan verzadigd 4.98 g
Proteïnen 46.04 g
Vezels 17.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin