Tajine met vis, groenten en citroen

30 MIN
2 personen
Tajine met vis, groenten en citroen

Tajine is een zalig stoofpotje uit de Marokkaanse keuken. Heb je een tajine in huis? Ideaal! Zo niet, kan je dit gerecht ook perfect maken in een grote pan waarvoor je een passend deksel hebt. We maken een tajine met lekker veel groenten, tomatensaus, visblokjes en op smaak gebracht met citroen en kruiden.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • ½ citroen
  • 1 kl harissa
  • 2 kl komijn
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 300 g vismengeling
  • 2 el amandelschilfers
  • 10 g koriander
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Snij de aubergine in blokjes. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan (waarvoor je een deksel hebt) of een tajine. Voeg de ui toe en stoof 2 minuten. Voeg dan de knoflook toe en roerbak 1 minuut.
  3. Voeg vervolgens de citroenzeste, de harissa (naar smaak) en komijn toe. Schep goed om. Voeg de aubergine, rode paprika en per persoon 100 milliliter water toe. Laat pruttelen op een matig vuur tot het water verdampt is. Schep regelmatig om.
  4. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 200 milliliter water toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Dep ondertussen de stukken vis droog met keukenpapier en snij in stukjes van 2 centimeter. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de amandelschilfers toe, laat ze roosteren tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Pluk de blaadjes koriander.
  7. Roer het citroensap door de groentesaus, roer om en leg de stukken vis in de saus. Zet opnieuw het deksel op de pan en laat nog 5-6 minuten garen.
  8. Serveer de tajine met de amandelschilfers en koriander over gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.45 kcal
Koolhydraten 22.55 g
waarvan suikers 14.17 g
Vet 15.59 g
waarvan verzadigd 1.72 g
Proteïnen 32.55 g
Vezels 10.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin