Tajine met lamsschouder, groenten en koriander

55 MIN
4 personen
Tajine met lamsschouder, groenten en koriander

Lamsschouder is ideaal vlees om lang en traag te laten garen in een tajine, het valt dan mooi uit mekaar, zalig met al die kruiden en groentjes erbij!

Ingrediënten

  • 800 g lamsschouder, in stukken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • ½ aubergine, in stukken
  • 1 wortel, in stukken
  • ½ courgette, in stukken
  • 1 gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl ras el hanout
  • 2 kl koriander
  • 2 el koriander
  • 2 kl komijnzaad
  • ½ kl kaneelpoeder
  • ½ el peperbol
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit zeer kort de 2 koffielepels koriander, het komijnzaad en de peperbolletjes in een pan met anti-aanbaklaag. Stamp fijn met een vijzel. Voeg er de knoflook, de geraspte gember, het kaneelpoeder en de ras al hânout aan toe. Doe er een eetlepel olijfolie over en plet fijn.
  2. Leg het vlees in een kom en schenk er het kruidenmengsel over. Roer om. Bak aan in een warme tajine met olijfolie. Wacht tot het vlees gekleurd is en blus met een beetje water. Dek de tajine af en laat 15 minuten garen op een middelhoog vuur.
  3. Leg het vlees in een kom en schenk er het kruidenmengsel over. Roer om. Bak aan in een warme tajine met olijfolie. Wacht tot het vlees gekleurd is en blus met een beetje water. Dek de tajine af en laat 15 minuten garen op een middelhoog vuur.
  4. Voeg de selder, wortel, courgette en aubergine toe aan de tajine en laat opnieuw 15 minuten sudderen. Kruid naar smaak met zout.
  5. Verdeel de stoofschotel over 4 borden en garneer met de fijngehakte koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 441.55 kcal
Koolhydraten 9.39 g
waarvan suikers 4.12 g
Vet 26.05 g
waarvan verzadigd 9.37 g
Proteïnen 41.43 g
Vezels 3.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin