Tajine met kefta en ei

60 MIN
4 personen
Tajine met kefta en ei

Kefta zijn kruidige gehaktballetjes van lamsvlees, en ideaal om in een tajine, met een eitje erbij te serveren. Marokkaans comfort food!

Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt
  • 250 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 5 ml olijfolie
  • 2 el koriander, fijngesneden
  • 1 el munt, fijngesneden
  • 2 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 kl komijnzaad
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kl gemberpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het gehakt met de helft van de ui in een kom. Breng op smaak met peper, zout, de koriander, munt, paprikapoeder, kaneel en de helft van de komijn. Kneed het gehakt goed met vochtige handen. Vorm uit het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot.
  2. Bak de gehaktballetjes goudbruin in de tajine in 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur. Schep de balletjes nadien uit de tajine en zet ze even opzij.
  3. Stoof in de tajine de rest van de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Doe er de tomatenblokjes, gember, peterselie en de rest van de komijn bij. Overgiet met 100 milliliter water. Kruid met peper en zout. Laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Leg de gehaktballetjes mee in de tajine en laat opnieuw 20 minuten stoven op een laag vuur.
  5. Breek de eieren één voor één boven de saus. Zorg ervoor dat de eierdooiers elkaar niet raken. Dek de tajine af en laat de eieren 5 minuten garen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.73 kcal
Koolhydraten 7.16 g
waarvan suikers 3.8 g
Vet 22.98 g
waarvan verzadigd 8.76 g
Proteïnen 32.36 g
Vezels 2.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin