Tagliatelle met kerstomaatjes en basilicum

15 MIN
4 personen
Tagliatelle met kerstomaatjes en basilicum

Een heerlijk eenvoudige vegetarische pasta met sappige kerstomaatjes, geurige basilicum en Italiaanse parmezaanse kaas. Een doordeweekse verwennerij!

Ingrediënten

  • 450 g tagliatelle
  • 600 g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 500 ml water
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de tagliatelle, kerstomaatjes, ui, knoflook, basilicum, een eetlepel olijfolie, peper en zout in een grote pan. Voeg het water toe en breng aan de kook.
  2. Roer regelmatig door de pasta met een vork. Laat ongeveer 9 minuten koken tot de pasta al dente is en het water bijna verdampt is.
  3. Verdeel de pasta over 4 borden en kruid bij met peper en zout. Serveer met de parmezaan en olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 562.89 kcal
Koolhydraten 83.88 g
waarvan suikers 8.8 g
Vet 14.12 g
waarvan verzadigd 3.72 g
Proteïnen 21.53 g
Vezels 6.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin