Tagliatelle met geroosterde bloemkoolsaus en gekruide oesterzwammen

25 MIN
2 personen
Tagliatelle met geroosterde bloemkoolsaus en gekruide oesterzwammen

Dit pastagerecht is echt overheerlijk comfort food. De saus smaakt lekker romig, maar bestaat grotendeels uit bloemkool: gezonder en lichter dus dan een roomsaus. De citroen zorgt voor een zalige frisse toets in de pasta. Laat je verrassen door dit originele bloemkoolgerecht.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 kl kipkruiden
  • 200 g tagliatelle
  • ½ groentebouillonblokje
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 1 kl chilivlokken
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in vier stukken.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de bloemkoolroosjes op samen met de knoflook en ui en kruid met peper en zout. Besprenkel de groenten met de helft van de olijfolie en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkoolroosjes goudbruin zijn.
  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes en meng ze met de kipkruiden en de rest van de olijfolie. Bedek nogmaals een bakplaat met bakpapier en schik hier de oesterzwammen op. Zet ze 15 minuten mee in de oven.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar in 5-6 minuten. Giet af maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij.
  5. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid groentebouillon. Mix de bloemkoolroosjes, de knoflook, de verkruimelde groentebouillon, de ui en het kookvocht van de pasta samen met enkele druppels citroensap tot een gladde saus. Roer 2/3de van de parmezaan en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door de saus. Kruid met peper en zout.
  6. Hak de bladpeterselie fijn. Serveer de tagliatelle met de bloemkoolsaus en de oesterzwammen. Strooi er de rest van de parmezaan en de fijngehakte bladpeterselie over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 622.21 kcal
Koolhydraten 83.19 g
waarvan suikers 14.72 g
Vet 16.31 g
waarvan verzadigd 4.68 g
Proteïnen 27.02 g
Vezels 17.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin