Tagliatelle alla genovese

25 MIN
4 personen
Tagliatelle alla genovese

Ingrediënten

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken, vastkokend
  • 250 g boontjes, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • 80 ml olijfolie
  • 100 g basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de basilicumblaadjes samen met de olijfolie, de knoflook en de pijnboompitten in een blender. Mix fijn tot een glad mengsel. Schenk over in een kom en roer er de helft van de kaas door.
  2. Kook de aardappelen in voldoende water zodat er ook ruimte is voor de pasta en de boontjes. Voeg na 15 minuten de pasta en de boontjes toe. Laat nog 5 minuten koken. Pas de tijden eventueel aan afhankelijk van de kooktijd die vermeld is op de verpakking.
  3. Roer de pesto door de tagliatelle. Kruid af met peper en zout.
  4. Schep de pasta in de borden. Garneer met wat parmezaanse kaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 845.84 kcal
Koolhydraten 97.18 g
waarvan suikers 7.05 g
Vet 35.77 g
waarvan verzadigd 8.18 g
Proteïnen 29.86 g
Vezels 10.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin