Tagliata met rucola en parmezaan

20 MIN
4 porties
Tagliata met rucola en parmezaan

Tagliata wil letterlijk 'gesneden' zeggen in het Italiaans. Het is een heerlijke manier om biefstuk klaar te maken, gesneden in plakjes van 1 cm.

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk
  • 300 g rucola
  • 50 g pijnboompitten
  • 80 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • grof zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor op hoge stand.
  2. Bestrijk de biefstuk met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak hem goudbruin en voldoende gaar aan beide kanten op de grillplaat. Haal van het vuur en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan.
  4. Snij het vlees in plakjes van een halve centimeter.
  5. Verdeel de rucola over 4 borden en strooi er de parmezaanschilfers over. Verdeel hierover de plakjes biefstuk en besprenkel met olijfolie. Kruid nog een keer met peper en grof zout en overstrooi met de pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 561.12 kcal
Koolhydraten 3.49 g
waarvan suikers 0.97 g
Vet 28.68 g
waarvan verzadigd 7.39 g
Proteïnen 72 g
Vezels 1.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin