Taco's met scampi en koolsla

25 MIN
4 personen
Taco's met scampi en koolsla

Deze taco's met scampi en koolsla zijn een lekkere variant op de typisch Mexicaanse taco. Een ideale combinatie met het frisse sausje van zure room.

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 8 taco's
  • 150 g witte kool, in julienne
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 1 lente-uitje, in fijne ringetjes
  • 1 rode peper, ontpit en fijngehakt
  • 100 ml zure room
  • 80 ml sinaasappelsap
  • 2 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de zure room met het sinaasappelsap en het limoensap. Kruid bij met peper en zout.
  2. Doe de witte kool samen met de maïs, de rode peper en de zure room in een kom. Meng goed om en zet 10 minuten afgedekt in de koelkast.
  3. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze kort aan in de olijfolie op een hoog vuur.
  4. Verwarm de taco's zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Verdeel de koolsla over de taco's en leg hierover de warme scampi's. Garneer met het groen van de lente-uitjes. Vouw de taco's dicht en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.34 kcal
Koolhydraten 71.11 g
waarvan suikers 5.69 g
Vet 18.79 g
waarvan verzadigd 5.83 g
Proteïnen 31.36 g
Vezels 8.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin