Taco's met kip en ananassalsa

25 MIN
4 personen
Taco's met kip en ananassalsa

Zin in een tropisch feestje vanavond? Serveer dan deze heerlijke originele Mexicaanse taco's met kip en verse ananassalsa!

Ingrediënten

  • 400 g kippendijen
  • 8 kleine tortilla's
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ ananas, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt en gehakt
  • 200 ml tomatenpassata
  • 1 limoen
  • 1 el blonde suiker
  • 2 el ciderazijn
  • Mexicaanse chilisaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el komijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kippendijen in kleine stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een antikleefpan. Voeg de helft van de fijngesneden ui en de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg dan de paprikapoeder, komijn, azijn, passata en de lichtbruine suiker toe. Laat nog 5 minuten bakken en schep dan uit de pan.
  3. Maak de salsa: meng de blokjes ananas, de rest van de ui en de koriander door elkaar. Voeg het sap van 1 limoen toe. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de tortilla's in een pan zonder vetstof. Serveer de taco's met de kipmengeling, ananassalsa en chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.89 kcal
Koolhydraten 67.55 g
waarvan suikers 19.57 g
Vet 13.56 g
waarvan verzadigd 2.24 g
Proteïnen 29.2 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin