Taco's met gehakt en paprikasalsa

20 MIN
2 personen
Taco's met gehakt en paprikasalsa

Tacofeestje vanavond! Je maakt alle ingrediënten in een wip afzonderlijk klaar, zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken, plezant! We maken kruidig gehakt, zure room met komijn en een frisse paprikasalsa. Dat wordt heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 little gem
  • 1 gele paprika
  • 2 sjalotten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 4 tortilla's
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Snij de helft van de sjalotten heel fijn, snij de andere helft iets grover. Pluk de blaadjes koriander en hak fijn. Pers het sap van de limoen.
  2. Meng de blokjes paprika met de fijngesneden sjalot, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout.
  3. Meng de zure room met de komijn.
  4. Verhit de arachideolie in een pan en voeg de grovere sjalot toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het gehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt doorbakken is. Kruid met peper en zout.
  5. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in een pan zonder vetstof of de microgolfoven. Hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Serveer de warme tortilla's met het gebakken gehakt, de zure room, de little gem en de paprikasalsa.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 27 juli.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 23 juli om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.68 kcal
Koolhydraten 57.06 g
waarvan suikers 7.44 g
Vet 41.74 g
waarvan verzadigd 17.88 g
Proteïnen 35.57 g
Vezels 5.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin