Taboulé met selder en pecorino

40 MIN
4 personen
Taboulé met selder en pecorino

Een lekkere en originele taboulé met knapperige selder, zongedroogde tomaatjes en pecorinokaas. Een lichte lunch of verrassend bijgerecht.

Ingrediënten

  • 250 g couscous
  • 2 stengels selder
  • 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 125 g pecorino
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 bosje bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de selder en snijd de stengels in fijne boogjes. Snipper de blaadjes fijn.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de selderboogjes 2 minuten. Doe er de zongedroogde tomaatjes bij. Laat nog 1 minuut koken.
  3. Doe de couscous met een snufje peper en zout in een grote mengkom. Schenk er de kokendhete bouillon bij. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan.
  4. Maak de couscouskorrels los met een vork. Vermeng met 1 eetlepel olijfolie en de gemalen kaas. Schep goed om.
  5. Werk af met de selderblaadjes en gehakte bieslook.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 244.12 kcal
Koolhydraten 12.28 g
waarvan suikers 2.04 g
Vet 13.43 g
waarvan verzadigd 7.77 g
Proteïnen 18.28 g
Vezels 2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin