Taboulé met rode biet en feta

20 MIN
4 personen
Taboulé met rode biet en feta

Een kruidige taboulé met rode biet en feta. Lekker en gezond. We doen er de Libanese/Syrische keuken alle eer mee aan. Laat deze salade je smaken!

Ingrediënten

  • 200 g bulgur
  • 2 rode bieten
  • 12 kerstomaten
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
  • 200 g feta
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 kl komijn
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Warm de groentebouillon op. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  2. Snij de rode bieten in blokjes. Halveer de kerstomaten. Hak de koriander fijn.
  3. Pers het sap van de limoen en meng met de komijn, honing en extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de bulger voorzichtig met de rode biet, kerstomaten en koriander en schep er de dressing door. Strooi er de verkruimelde feta over, kruid met peper en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 468.12 kcal
Koolhydraten 42.96 g
waarvan suikers 11.03 g
Vet 24.38 g
waarvan verzadigd 9.53 g
Proteïnen 16.08 g
Vezels 8.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin