Taartjes met aubergine en mozzarella

35 MIN
12 stuks
Taartjes met aubergine en mozzarella

Deze prachtige hartige taartjes van bladerdeeg, belegd met Zuiderse groenten zoals aubergine en zongedroogde tomaten, zijn een verrassend Zomers hapje.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 aubergine, in dunne plakjes
  • 200 g zongedroogde tomaten, in grove stukken
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 5 el pijnboompitten
  • 300 g mozzarella, in dunne plakjes
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • handvol rucola
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat 10 minuten trekken. Dep ze daarna droog met keukenrol.
  3. Doe de tomaten, de knoflook, 4 eetlepels pijnboompitten en 1 eetlepel olijfolie in de blender en mix fijn. Roer er de parmezaan door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Bak de aubergineplakjes aan beide kanten bruin in de resterende olijfolie.
  5. Steek 12 cirkels van 7 cm uit het vel bladerdeeg. Leg de velletjes bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier. Besmeer ze met een beetje pesto. Verdeel hierover de mozzarella en aubergine. Bestrooi met de resterende pijnboompitten en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met enkele takjes rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 235.86 kcal
Koolhydraten 10.93 g
waarvan suikers 1.52 g
Vet 16.84 g
waarvan verzadigd 6.22 g
Proteïnen 9.96 g
Vezels 1.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin