Taart van polenta en appel

60 MIN
8 personen
Taart van polenta en appel

Een originele taart met appeltjes en polenta, Italiaans maïsmeel. De polenta geeft een verrassende crunch aan de taart.

Ingrediënten

  • 50 g polenta
  • 250 g appels, geschild en in blokjes
  • ½ citroen, geraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 250 ml melk
  • 100 g patisseriebloem
  • 50 g kristalsuiker, fijn
  • 50 g broodkruim
  • 50 g honing, vloeibaar
  • 50 g vijgen, in stukjes, gedroogd
  • 50 g rozijnen
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • boter
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Meng in een grote kom de polenta met de patisseriebloem, het broodkruim en de suiker. Klop in een tweede kom de eieren los met de melk en de honing. Voeg bij het bloemmengsel en roer goed glad.
  2. Doe er de vijgen, de rozijnen, de stukjes appel, de geraspte sinaasappel- en citroenschil bij. Breng op smaak met kaneelpoeder en een mespuntje zout. Roer goed om.
  3. Beboter een bakvorm, of kleine vormpjes, en giet het beslag erin. Bak 50 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat ze 5 minuten afkoelen in een vorm. Ontvorm en serveer bij voorkeur warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 205.83 kcal
Koolhydraten 35.39 g
waarvan suikers 20.81 g
Vet 4.23 g
waarvan verzadigd 2.06 g
Proteïnen 5.41 g
Vezels 1.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin