Taart met krab en asperges

55 MIN
4 porties
Taart met krab en asperges

Een heerlijk luxueuse quiche met krab en witte asperges! Perfecte voor een zondagse brunch in de lente.

Ingrediënten

  • 200 g krabbenvlees
  • 300 g bladerdeeg
  • 150 aspergepunten, witte
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 25 g bloem
  • 3 eieren, gesplitst
  • 300 ml melk
  • 25 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • nootmuskaat
  • 1 el bieslook, gesneden

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bak 15-20 minuten blind in de oven op bakpapier. Verlaag dan de oventemperatuur naar 190 °C.
  3. Smelt de boter in een pan en doe er de bloem bij. Laat 1 minuut opdrogen. Voeg er geleidelijk en al roerend de melk bij tot je een gladde massa krijgt. Kruid met nootmuskaat, zout en chilipoeder. Laat afkoelen. Roer het krabvlees door de saus.
  4. Blancheer de asperges in 3 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud water. Dep droog met keukenpapier en schik ze op de bladerdeegdeegbodem.
  5. Voeg de eidooiers toe aan de saus en meng door elkaar. Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg ze geleidelijk en al roerend toe aan de saus.
  6. Schenk de saus met de krab over de asperges en werk af met de parmezaanschilfers. Zet 30-35 minuten in de oven en bak goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.28 kcal
Koolhydraten 37.61 g
waarvan suikers 6.96 g
Vet 30.65 g
waarvan verzadigd 14.42 g
Proteïnen 23.89 g
Vezels 1.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin