Sushirolletje met avocado, komkommer en gerookte zalm

40 MIN
4 personen
Sushirolletje met avocado, komkommer en gerookte zalm

Sushi kan je ook zelf maken. Met wat oefening kan je zelf deze heerlijke sushirolletjes met avocado, komkommer en gerookte zalm maken.

Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 6 vellen nori
  • 150 g sushirijst
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 3 el rijstwijnazijn
  • 2 el wasabi
  • 3 el sojasaus
  • zout

BEREIDING

  1. Doe het water en de rijst in een pot en laat gedurende 20 minuten onder deksel sudderen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen.
  2. Haal de rijst van het vuur en voeg 3 eetlepels rijstwijnazijn en een snuifje zout toe. Roer goed om en laat afkoelen.
  3. Snij de zalm in lange reepjes.
  4. Leg 1 blaadje nori op een bamboe sushimatje en verdeel hier een laagje rijst van ongeveer 1 cm overheen. Zorg ervoor dat je aan de bovenkant minimaal 1,5 centimeter vrijhoudt. Druk de rijst goed aan en smeer hier een strook wasabi van ongeveer 1 centimeter overheen. Verdeel er de komkommer, avocado en zalm over maar hou ongeveer 2.5 centimeter bij de onderste rand vrij.
  5. Maak de bovenste rand van de nori een beetje nat en begin aan de onderkant met rollen. Rol de nori met inhoud stevig op en snij in 8 gelijke stukken. Serveer met sojasaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 337.56 kcal
Koolhydraten 40.62 g
waarvan suikers 8.13 g
Vet 13.86 g
waarvan verzadigd 2.92 g
Proteïnen 10.44 g
Vezels 4.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin