Stoofschotel met rode bonen en kastanjes bourguignon
110 MIN
4 personen
Ingrediënten
16 wortelen
8 rapen, gehalveerd
150 g champignons
240 g kastanjes, blik
400 g rode bonen, uitgelekt, blik
2 rode ui, in kwartjes
1 teentje knoflook, geplet
2 el bloem
1 el tomatenpuree
300 ml rode wijn
300 ml groentebouillon
2 el cognac
1 el olijfolie
30 g boter
1 snufje kristalsuiker
1 kruidentuiltje
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit de olijfolie samen met de boter in een stoofpot en kleur er de uien in. Voeg er na 5 minuten de knoflook, de wortelen, de raapjes en de champignons aan toe. Bak 2 minuten mee.
Roer er de bloem door en schenk er geleidelijk de wijn, de bouillon, de cognac en de tomatenpuree bij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
Als de saus ingedikt is, voeg er dan de suiker, de kastanjes en de bonen aan toe. Breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen tot alle groenten zacht zijn.
Verwijder het kruidentuiltje. Roer voorzichtig om. Kruid indien nodig met extra peper en zout.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.