Stoofschotel met rode bonen en kastanjes bourguignon

110 MIN
4 personen
Stoofschotel met rode bonen en kastanjes bourguignon

Ingrediënten

  • 16 wortelen
  • 8 rapen, gehalveerd
  • 150 g champignons
  • 240 g kastanjes, blik
  • 400 g rode bonen, uitgelekt, blik
  • 2 rode ui, in kwartjes
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el cognac
  • 1 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 snufje kristalsuiker
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie samen met de boter in een stoofpot en kleur er de uien in. Voeg er na 5 minuten de knoflook, de wortelen, de raapjes en de champignons aan toe. Bak 2 minuten mee.
  3. Roer er de bloem door en schenk er geleidelijk de wijn, de bouillon, de cognac en de tomatenpuree bij. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  4. Als de saus ingedikt is, voeg er dan de suiker, de kastanjes en de bonen aan toe. Breng op smaak met het kruidentuiltje, peper en zout. Laat 1,5 uur afgedekt sudderen tot alle groenten zacht zijn.
  5. Verwijder het kruidentuiltje. Roer voorzichtig om. Kruid indien nodig met extra peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 636.36 kcal
Koolhydraten 80.54 g
waarvan suikers 33.11 g
Vet 13.5 g
waarvan verzadigd 5.02 g
Proteïnen 18.98 g
Vezels 25.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin