Stoofpotje van tofu met rode rijst en groenten

60 MIN
2 personen
Stoofpotje van tofu met rode rijst en groenten

Een Vietnamees stoofpotje met gemarineerde tofu, met daarbij gezonde rode rijst en veel groenten, zoals morning glory (waterspinazie) en champignons.

Ingrediënten

    Voor het stoofpotje

  • 200 g tofu
  • 8 Parijse champignons, in kwartjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el gember, fijngesnipperd
  • 2 el donkere sojasaus
  • ½ kl rietsuiker
  • 2 el olie, plantaardige
  • snufje zeezout
  • Voor de morning glory

    (Waterspinazie)

  • 400 g spinazie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el olie, plantaardig
  • Voor de rijst

  • 50 g rode rijst
  • 50 g volkoren rijst

BEREIDING

    De rijst

  1. Week de twee soorten rijst samen enkele uren in koud water. Giet af en was de rijst met de handen.
  2. Kook de rijst in een dubbele hoeveelheid water en verlaag het vuur zodra het kookt. Laat afgedekt koken op een zacht vuur tot al het vocht opgenomen is.
  3. Het stoofpotje

  4. Snijd de tofu in blokjes en bak goudbruin in 1 eetlepel olie.
  5. Stoof de ui en sjalot in de resterende olie. Voeg de champignons toe en blus met 100 milliliter water. Doe de gebakken tofu erbij en breng op smaak met gember, sojasaus, suiker en een snufje zeezout.
  6. De morning glory (waterspinazie)

  7. Verhit de knoflook in olie. Stoof de spinazie mee en blus met een scheutje water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven. Breng op smaak met sojasaus.
  8. Serveer het stoofpotje met de rode rijst en de gestoofde morning glory.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 638.9 kcal
Koolhydraten 62.27 g
waarvan suikers 19.33 g
Vet 30.07 g
waarvan verzadigd 4.79 g
Proteïnen 24.83 g
Vezels 14.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin