Stoofpotje van runderreepjes, wortel en boerenkool

25 MIN
2 personen
Stoofpotje van runderreepjes, wortel en boerenkool

Een heerlijk snel stoofpotje, waarbij alles in 1 pot gaat: wortel, boerenkool, aardappelen en reepjes rundersteak. Smaakvol en lekker vullend, heerlijk!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 rundersteaks
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • ½ runderbouillonblokje
  • 150 g boerenkool
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 0,5 cm. Kook ze 5 minuten in gezouten water en giet af.
  2. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Snij de rundersteaks in reepjes en kruid ze met de Provençaalse kruiden.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes krokant. Voeg de runderreepjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de aardappelplakjes, wortelen, witte wijn, per persoon 100 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Verkruimel de runderbouillon erbij. Laat 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de boerenkool toe en laat enkele minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.83 kcal
Koolhydraten 47.64 g
waarvan suikers 6.39 g
Vet 32.04 g
waarvan verzadigd 20.3 g
Proteïnen 53.13 g
Vezels 11.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin