Stoofpotje van kip met prei, dragon en witte bonen

40 MIN
2 personen
Stoofpotje van kip met prei, dragon en witte bonen

Niets is zo heerlijk als de geur van een sudderend stoofpotje Dit gerecht met kip, prei, dragon en bonen is lekker hartig en rustiek maar toch niet al te zwaar.

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 300 g kippendijen
  • 1 prei
  • 10 g dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 blik cannelliniboon
  • 1 laurierblad
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de aardappelen in kwartjes en kook half gaar (7 à 8 minuten) in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Doe ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op een matig vuur. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze in de pan (velkant eerst) totdat het vel mooi krokant is. Draai ze om en laat nog 5 minuten bakken. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Hou de pan nog even opzij.
  3. Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede ovenplaat en duw ze een beetje plat met een vork. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en zout. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Snij de prei in fijne ringetjes. Hak de dragon fijn. Pers de teentjes knoflook. Laat een half bouillonblokje oplossen in 200 milliliter kokend water. Giet de bonen af en laat uitlekken in een vergiet.
  5. Zet de pan opnieuw op een matig vuur en voeg de prei en knoflook toe, stoof glazig voor 3 minuten. Voeg de bonen, de bouillon en het laurierblad toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen, kruid met peper en zout.
  6. Voeg de helft van de dragon toe aan de pan en roer goed. Voeg de kippendijen toe, met de velkant naar boven. Laat nog 2 minuten sudderen. Serveer het stoofpotje met de rest van de dragon en de krokante aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 742.93 kcal
Koolhydraten 54.46 g
waarvan suikers 5.07 g
Vet 34.89 g
waarvan verzadigd 5.51 g
Proteïnen 45.14 g
Vezels 18.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin