Stoofpotje van kabeljauw, venkel en prei

30 MIN
4 personen
Stoofpotje van kabeljauw, venkel en prei

Voor de visliefhebbers onder ons is dit stoofpotje van kabeljauw, venkel en prei een waar genot. In minder dan een uur is dit sublieme gerecht klaar gemaakt. Afwerken met het bosje dille is een must. Mmm!

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 2 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje dille, fijngesneden
  • 400 ml visfumet
  • 200 ml lichte room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Was en snij de prei in ringen. Snij de venkel in blokjes.
  2. Smelt boter in een stoofpot en stoof de ui, venkel, knoflook en prei aan. Voeg de visfumet en aardappelblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  3. Voeg de kabeljauw en de room toe en roer om. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen, roer er de dille door en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 491.24 kcal
Koolhydraten 46.38 g
waarvan suikers 9.89 g
Vet 16.11 g
waarvan verzadigd 9.17 g
Proteïnen 35.54 g
Vezels 11.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin