Hamburger met spinaziestoemp

45 MIN
4 personen
Hamburger met spinaziestoemp

Spinaziestoemp wordt nog lekkerder met zelfgemaakte hamburgertjes erbij. De pijnboompitjes zorgen voor een crunchy effect. Voor op een winteravond!

Ingrediënten

  • 800 g rundergehakt
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 1 kg bladspinazie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 el paneermeel
  • 40 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 ei
  • 150 ml melk, gekookt
  • 3 klontjes boter
  • 2 el kruidenboter
  • 2 el barbecuekruiden
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Was de spinazie. Stoof 1 ui en de spinazie aan in een klontje boter tot ze geslonken is.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze tot stoemp. Voeg er de melk en een klontje boter aan toe. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar tot een smeuïge puree. Doe er dan de spinazie bij en roer om.
  4. Meng het rundergehakt met 1 ui, het ei en het paneermeel. Zet goed onder elkaar en verdeel het in 4 gelijke bollen. Steek hierin telkens wat kruidenboter. Plet de bollen nadien tot hamburgers.
  5. Kruid de hamburgers met barbecuekruiden en bak ze gaar in boter.
  6. Serveer de stoemp met de hamburgers. Werk af met wat geroosterde pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 982.64 kcal
Koolhydraten 64.68 g
waarvan suikers 6.96 g
Vet 53.35 g
waarvan verzadigd 26.25 g
Proteïnen 58.11 g
Vezels 13.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin