'Sticky' pulled chicken met wokgroenten en rijst

20 MIN
2 personen
'Sticky' pulled chicken met wokgroenten en rijst

We hebben een heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht voor jou in petto: pulled chicken met een zalige 'kleverige' saus, gewokte groentjes en rijst. Heel gemakkelijk om klaar te maken en o zo smaakvol! Een wokgerecht waarmee je het hele gezin kan bekoren!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje wokmix
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: Giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Snij de kip in de lengte in repen en voeg toe aan het kokende water. Laat 6 minuten koken.
  3. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen.
  4. Verhit de helft van de arachideolie in de wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
  5. Schep de kip uit de bouillon en laat kort afkoelen.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en voeg de gember en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken. Trek ondertussen de stukken kip uit elkaar met een vork. Voeg toe aan de pan, samen met het Chinees 5-kruidenpoeder. Roer goed om, en voeg dan de sojasaus en honing toe. Laat kort doorwarmen en kruid bij met peper.
  7. Serveer de rijst met de wokgroenten, de hoisin pulled chicken en werk af met de lente-uitjes.
  8. Serveer de rijst met de wokgroenten en de pulled chicken. Werk af met de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.2 kcal
Koolhydraten 86.29 g
waarvan suikers 15.68 g
Vet 22.11 g
waarvan verzadigd 4.47 g
Proteïnen 56 g
Vezels 8.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin