Sticky noedels met varkensvlees, broccoli, sesamzaadjes en pindanoten

30 MIN
2 personen
Sticky noedels met varkensvlees, broccoli, sesamzaadjes en pindanoten

Foodbagchef Caroline: "Vandaag verklap ik je het recept van mijn favoriete woksaus. Zodra je de magische formule kent, wil je dit sausje gebruiken bij elk wokgerecht! Wie van pikant houdt kan gerust nog wat chilivlokken toevoegen."

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 10 gr sesamzaad
  • 25 gr pinda's
  • 2 varkensmignonettes
  • 150 gr sobanoedels
  • 100 gr sojascheuten
  • olie
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 kl azijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verdeel de broccoli in roosjes (zie tip). Snijd de puntpaprika in ringen. Snijd de lente-ui in ringen, houd het witte en groene deel gescheiden.
  2. Sticky woksaus: pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Doe de knoflook en gember in een bokaal (met deksel), samen met de sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, bruine suiker, azijn en een flinke snuif zwarte peper (of chilivlokken). Doe de bokaal dicht en schudden maar!
  3. Rooster de pindanoten goudbruin in een (wok)pan zonder vetstof. Hak grof.
  4. Snijd het varkensvlees in blokjes en kruid met zout en zwarte peper. Wentel vervolgens in het maïszetmeel.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de soba noedels en broccoliroosjes (niet de gehakte steel) 3-5 min. Giet af.
  6. Verhit een scheutje olie in de (wok)pan en bak de varkensblokjes rondom goudbruin aan op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
  7. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en voeg het wit van de lente-ui, puntpaprika en fijngehakte broccolisteel toe. Roerbak 4-5 min op middelhoog vuur. Voeg de sojascheuten en sticky woksaus toe. Roerbak 2 min. Voeg vervolgens de varkensblokjes, soba noedels en broccoli toe. Roerbak nog 1 min., tot alles met een laagje saus bedekt is.
  8. Schep in een diep bord en werk af met de pindanoten en het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  9. TIP: Zero waste tip: je kan de steel van een broccoli ook gebruiken. Je schilt 'm best wel even met een dunschiller en snijd vervolgens in blokjes.