Sticky noedels met tofu, krokante savooikool en champignons

30 MIN
2 personen
Sticky noedels met tofu, krokante savooikool en champignons

Foodbagchef Caroline: "Mag ik eens iets bekennen? Ik denk niet dat ik al ooit savooikool gegeten had. En ik wist niet dat het zo lekker kon zijn! Een deel wok ik mee, het andere rooster ik in de oven. Verrassend van smaak en textuur! Kom je mee in m'n savooikool-fanclub?"

Ingrediënten

  • 200 gr tofu
  • 50 ml sojasaus
  • ½ savooikool
  • 20 gr gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sriracha
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 stengel lente-ui
  • 150 gr udon noedels
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • zout
  • zwarte peper
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kl bruine suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de tofu goed uitlekken. Leg tussen keukenpapier en druk goed aan, zodat er zoveel mogelijk vocht uit de tofu komt (zie tip). Verkruimel de tofu vervolgens in een kom. Voeg de helft van de sojasaus en helft van het maïszetmeel toe.
  4. Snijd de savooikool in repen van 1 cm. Hussel de helft van de savooikool op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie en een snuif zout en zwarte peper. Rooster de savooi 7-10 min. in de oven, tot de kool krokant, maar niet verbrand is. Controleer regelmatig. Haal uit de oven.
  5. Woksaus: rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Meng de rest van de sojasaus met de rest van het maïszetmeel, de gember, knoflook, bruine suiker, azijn, srirachasaus en 2 el water per persoon.
  6. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en lente-ui in ringen.
  7. Maak de noedels los en kook volgens de instructies op de verpakking.
  8. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en roerbak de tofu krokant op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
  9. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en roerbak de champignons en rest van de savooikool 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de noedels, tofu en woksaus toe en roerbak kort, tot de saus rond de noedels kleeft. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  10. Serveer de noedels en werk af met de krokante savooi, gefrituurde uitjes en lente-ui. Smakelijk!
  11. TIP: Het is belangrijk om zo veel mogelijk vocht uit de tofu te krijgen, zo wordt die het krokantst. Het keukenpapier zal al een deel onttrekken, maar duw er gerust nog wat uit met je handen.