Zelf lekkere kippenvleugeltjes klaarmaken, het lijkt zo'n opdracht... Maar niet meer met dit supergemakkelijke en snelle receptje. In een half uurtje heb je de lekkerste sticky chicken wings op tafel staan!
Ingrediënten
500 gr kippenvleugels
50 gr cashewnoten
3 el sojasaus
2 el honing
3 el sweet chilisaus
1 el rijstazijn
1 teentje knoflook
20 gr gember
1 lente-uitje
1 el zwart sesamzaad
1 kl chilivlokken
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Rooster de cashewnoten 5 min. in de airfryer op 180 ºC.
Schik de kippenvleugels in 1 laag in de airfryer. Bak 13 min. op 180 ºC, schud even op, en bak opnieuw 12 min.
Maak ondertussen de lak. Pers de knoflook en rasp de gember. Meng de sojasaus, honing, rijstazijn, sweet chilisaus, knoflook en gember in een steelpannetje. Warm op en laat inkoken tot een dikke stroop. Hak de geroosterde cashewnoten en roer door de saus.
Schep de gebakken kippenvleugels om met de lak. Werk af met een lente-ui in ringen, zwart sesamzaad en chilivlokken. Smakelijk!