Sticky kip met rijst, spinazie, spitskool en sojascheuten
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Een favoriet als ik zin heb in een snel wokgerecht: "sticky chicky". Heerlijke, kleverige kip met rijst en groentjes. Simpel, snel klaar maar toch zo goed."
Ingrediënten
20 gr gember
1 teentje knoflook
2 kipfilets
125 gr witte rijst
2 el ketchup
25 ml sojasaus
2 kl vloeibare honing
100 gr gesneden spitskool
200 gr jonge spinazie
100 gr sojascheuten
olie
snuifje chilipoeder
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Snijd de kip in reepjes.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Saus: meng de gember met de ketchup, sojasaus, het chilipoeder (optioneel, zie tip) en de honing.
Verhit een scheut olie in een (wok)pan en bak de kip 5-6 min. op middelhoog vuur.
Verhit intussen een scheut olie in een aparte pan. Voeg de spitskool toe en roerbak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Voeg tenslotte de sojascheuten en rijst toe. Kruid met zout en zwarte peper. Haal van het vuur.
Voeg de saus bij de kip en roerbak kort op hoog vuur, tot de saus rond de kip kleeft.
Serveer de rijst met groenten met de kleverige kip. Smakelijk!
TIP: Heb je sriracha in huis? Die kan je ook toevoegen in plaats van chilipoeder.