Chef Claire: "Teriyakisaus is zo'n saus die je meestal in een flesje koopt in de winkel (guilty), maar is eigenijk echt niet moeilijk om zelf te maken. Alles gaat samen in een schone confituurpot en shaken maar!"
Ingrediënten
20 ml sojasaus
10 gr sesamzaadjes
1 teentje knoflook
20 gr verse gember
125 gr witte rijst
300 gr steak
1 el sesamolie
400 gr wokgroenten
1 el olie
1 kl bruine suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Teriyakisaus: meng de olie, evenveel water, de sojasaus, sesamzaadjes en bruine suiker (of honing) in schone confituurpot. Rasp de knoflook en gember erbij en schudden maar.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olie in een pan. Bak het vlees in zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is het mooi rosé. Voeg de laatste minuut de helft van de saus toe aan het vlees en laat meebakken.
Verhit intussen de sesamolie in een (wok)pan op hoog vuur. Wok de groenten in enkele min. beetgaar. Voeg ook de rest van de saus toe.
Snijd het vlees in dunne plakjes. Serveer de rijst en wokgroenten in een bowl, samen met het vlees. Smakelijk!
TIP: Je kan ook alle saus bij de groenten gieten. Zeker als je de cuisson van je vlees nauwkeurig in 't oog houdt.