Steak met zoete-aardappelwedges, geroosterde kerstomaten en yoghurtsaus

35 MIN
2 personen
Steak met zoete-aardappelwedges, geroosterde kerstomaten en yoghurtsaus

Geef je steak met frietjes een smaakvolle draai. Maak wedges van zoete aardappel en rooster ze samen met kerstomaten in de oven. Een heerlijke combo met die frisse yoghurt-looksaus!

Ingrediënten

  • 300 gr steak
  • 400 gr zoete aardappelen
  • ½ teentje knoflook
  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr rode kerstomaten
  • 75 gr veldslamengeling
  • olie
  • snuifje cayennepeper
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Snijd de zoete aardappel in wedges (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de wedges mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Yoghurtsaus: pers de knoflook bij de yoghurt. Kruid met cayennepeper, zout en zwarte peper (zie tip).
  4. Schik de kerstomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif de laatste 15 min. bij de aardappelen in de oven.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en kruid met zout en zwarte peper. Bak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is het vlees mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Laat rusten onder aluminiumfolie.
  6. Breng de veldslamengeling op smaak met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Serveer de steak met de zoete aardappelwedjes, gepofte kerstomaat, yoghurtsaus en salade. Smakelijk!
  8. TIP: Wil je de looksaus wat minder pittig, rooster dan de knoflook (met vel en al) mee in de oven. Knijp het zacht geworden vruchtvlees van de look uit het teentje en meng met de yoghurt.