Steak met sjalottensaus, rucola en zoete aardappelfrieten

30 MIN
2 personen
Steak met sjalottensaus, rucola en zoete aardappelfrieten

Een heerlijk luxueus gerecht, dat toch gemakkelijk en snel klaar te maken is. De zoete smaak van de zoete aardappelfrieten en sjalottensaus past mooi samen met het sappige vlees en de kruidige rucolasalade. Genieten!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 kl balsamico
  • 100 ml rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frieten. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Schep halfweg om.
  4. Snij de sjalotten in ringen. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de sjalotten toe. Laat 10 minuten stoven op een matig vuur, tot de sjalotten beginnen te kleuren.
  5. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Hou nog even apart.
  6. Schuif de sjalotten naar opzij in de pan en voeg de boter toe. Kruid de steaks met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur, 2-3 minuten per kant. Schep de steaks uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  7. Verspreid de sjalotten terug over de pan en bestrooi met de bloem. Roer goed om en schenk er de rode wijn bij. Verkruimel de runderbouillon erbij. Voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout.
  8. Besprenkel de rucola met de dressing. Serveer samen met de zoete aardappelfrietjes, de steak en de sjalottensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.29 kcal
Koolhydraten 41.55 g
waarvan suikers 5.57 g
Vet 35.53 g
waarvan verzadigd 9.2 g
Proteïnen 39.68 g
Vezels 5.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin