Steak met preipuree en honingworteltjes

30 MIN
2 personen
Steak met preipuree en honingworteltjes

Een maaltijd met allures om een echte klassieker te worden! Een sappige steak met daarbij een zachte preipuree en zoetige, licht krokante worteltjes! Hier maak je al je tafelgasten, inclusief de allerkleinsten, héél blij mee!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • 4 wortelen
  • 1 stick honing
  • 2 rundersteak
  • ½ runderbouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Was de prei grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen in fijne staafjes. Meng de olijfolie met de honing, peper en zout. Hussel de wortelstaafjes door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wortelstaafjes. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de wortelen halfweg om.
  3. Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de melk en 1/3de van de boter door. Hou warm.
  4. Verhit 1/3de van de boter in een pan. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de steaks ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Giet per persoon 50 milliliter water in de pan en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los en laat even inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de resterende boter door. Uit de steaks zal ook nog wat vocht gekomen zijn, voeg dat ook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de preipuree, de honingworteltjes en de steaks. Overgiet met het sausje en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 874.7 kcal
Koolhydraten 74.79 g
waarvan suikers 26.53 g
Vet 37.15 g
waarvan verzadigd 16.93 g
Proteïnen 50.39 g
Vezels 23.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin